Goldman Sachs gaat handelsplatform voor Bitcoin openen

bitcoin

Waar de meeste grote banken weg blijven van de cryptovaluta Bitcoin, duikt Goldman Sachs er vol in. De bank wil het eerste handelsplatform voor Bitcoin openen in een bank op Wall Street. Dat meldt The New York Times.

De bank gaat niet direct daadwerkelijke Bitcoins kopen en verkopen. Een team van de bank kijkt of ze die kant op gaan, als ze toestemming kunnen krijgen. Ook zoekt het team uit hoe ze om kunnen gaan met de risico’s die aan cryptovaluta verbonden zitten.

Gelimiteerde kwantiteit

Volgens Rana Yared, een topvrouw bij Goldman Sachs die de leiding heeft over het maken van het handelsplatform, heeft Bitcoin niet de karakteristieken van een valuta. Daarentegen wil een aantal cliënten van de bank de valuta graag hebben, omdat er een gelimiteerde kwantiteit is van de munt.

De bank kreeg onder meer informatieverzoeken van hedge funds en stichtingen. De stichtingen kregen bijvoorbeeld donaties in de vorm van cryptovaluta van nieuwe Bitcoin-millionairs, en weten niet hoe ze daar mee om moeten gaan. Daarop besloot de bank er in te gaan handelen.

In de komende weken gaat de bank zijn eigen geld gebruiken om in toekomstige Bitcoin-contracten te handelen voor zijn cliënten. Een exacte datum waarop de bank daarmee begint, is onbekend.