‘Google investeert 100 miljoen dollar in Indonesische taxidienst Go-Jek’

Google investeert 100 miljoen dollar in de Indonesische taxidienst Go-Jek. Dat zeggen bronnen van persbureau Reuters. Google maakte vandaag bekend in de Uber-concurrent te investeren, maar om hoeveel geld het gaat zegt het bedrijf zelf niet.

In totaal krijgt Go-Jek 1,2 miljard dollar aan investeringen. Met de officiële bekendmaking van zijn aandeel is het voor zover bekend voor het eerst dat Google geld in een Aziatische taxidienst investeert. De investering van onder meer de zoekgigant zet de waarde van Go-Jek op ongeveer 4 miljard dollar. Concurrent Grab is ongeveer 6 miljard dollar waard.

Met name in Zuidoost-Azië is de concurrentie sterk. De regio is na de Verenigde Staten en China de grootste markt voor taxibedrijven. Onder meer Uber is daar actief, maar ook Grab, een taxidienst die vorig jaar nog 2 miljard dollar ophaalde. Beide bedrijven hebben geld opgehaald van het Japanse bedrijf SoftBank.

Bezorgdienst

Go-Jek wordt met name gesteund door de Chinese internetbedrijven Tencent en JD.com. Het bedrijf biedt naast een taxidienst ook bezorging van maaltijden, boodschappen en dienstverleners zoals schoonmakers en kappers. Ook heeft het bedrijf zijn eigen betaaldienst: Go-Pay.

Foto: Dino Adyansyah