‘Google komt met twee eigen Android Wear smartwatches’

Er zijn al een heleboel smartwatches op de markt die draaien op Android Wear van Google. Onder meer Huawei, Motorola en LG brachten de afgelopen twee jaar smartwatches uit die draaien op het besturingssysteem. Zelf waagt Google zich de laatste jaren steeds meer aan eigen hardware, maar een eigen smartwatch was er nog niet. Daar komt verandering in, want volgens Android Police werkt Google aan maar liefst twee smartwatches.

Beide horloges zouden een rond scherm hebben. Het ene zou zich meer richten op sporters met een sportief uiterlijk, ingebouwde GPS en ook een ingebouwde 4G-verbinding. Door deze functies zou hij vrij dik en groot zijn, maar het voordeel is dat je er mee kunt hardlopen of fietsen zonder dat je je smartphone hoeft mee te nemen. Google kondigde dit voorjaar aan dat Android Wear 2.0 apps gaat ondersteunen die helemaal zelfstandig werken.

De tweede smartwatch van Google zou een stuk compacter en eleganter zijn. Het design zou een beetje aanvoelen als dat van een kruising tussen de Apple Watch en de Pebble Time Round. Hij heeft geen ingebouwde 4G en bevat ook geen GPS. Een hartslagsensor ontbreekt mogelijk ook in dit model. Eerder dit jaar kondigde Google een standaard aan voor Android Wear-polsbandjes, genaamd MODE. De sportversie van Google’s eigen smartwatch zou deze opvallend genoeg niet gaan ondersteunen, maar de andere versie wel.

Een belangrijk onderdeel van de Google Android Wear smartwatch zou Google Assistent worden. Mogelijk krijgen de horloges exclusieve functies die niet werken op de smartwatches van andere bedrijven.

Het zou nog wel even duren voordat Google de horloges ook echt uit gaat brengen. Volgens de geruchten gebeurt dit pas na de introductie van nieuwe Nexus-smartphones dit najaar.