Google Apps for Education bereikt 20 miljoen gebruikers

Op 5 oktober a.s. is het wereldwijde onderwijzers dag, en om dat heugelijke feit nu al vast te vieren onthult Google vandaag dat haar Apps for Education een mijlpaal van 20 miljoen gebruikers hebben bereikt. Google’s Apps for Education lanceerde precies 6 jaar geleden, en is in wezen een op het onderwijs gericht pakket van de belangrijkste en bekendste Google diensten zoals Gmail, Calender en Google Docs / Drive.

Daar bovenop kunnen onderwijsinstellingen gebruik maken van Google Vault, waarin ze archieven kunnen opslaan. Gebruik van al deze diensten voor onderwijsinstellingen, docenten en studenten is gratis, en elke gebruiker krijgt ook nog eens 25 GB aan gratis online opslagruimte. Concurrent Microsoft heeft met Office 365 for Education een soortgelijke oplossing maar met tot op heden 15 miljoen leden net iets minder gebruikers.

In de blogpost waarin de 20 miljoen gebruikers mijlpaal begin deze week werd aangekondigd maakte Google ook bekend dat inmiddels ruim 400 universiteiten hoorcolleges online plaatsen op YouTube Edu. Onder de vele honderden instituten die gebruik maken van Apps for Education zitten scholen uit Nederland, Polen, Spanje en Africa naast uiteraard talloze Amerikaanse instellingen. Zeven van de acht Ivy League universiteiten in Amerika maken inmiddels gebruik van Google Apps.