Google autocomplete legt de Olympische Winterspelen in Sochi nog even aan je uit

Google zou Google niet zijn als het niet weer de nodige easter eggs had verstopt rondom de naderende Olympische Spelen in Sochi. Met de functie autocomplete, die zo gauw je begint te typen in een zoekvenster, maakt Google de zin alvast voor je af omdat dat is waar de meeste mensen op dat moment naar zoeken. Of, omdat het gewoon even een glimlach op je gezicht wil toveren met een politiek incorrect statement. Google staat er om bekend rond bepaalde beladen onderwerpen de autosuggest zo nu en dan wat te tweaken, en dat is volgens velen precies wat er nu weer rondom de Olympische Spelen in Sochi gebeurd.

Zo verschijnen er als je zoekt op ‘Russia is’ autocompletes zoals ‘Russia is gay’, ‘Putin’ wordt ‘Putin is a badass’ of ‘Putin is gay’ en ‘Why is russia’ wordt ‘Why is russia homophobic’.

Natuurlijk zijn er ook miljoenen Google gebruikers die op dit moment naar meer informatie zoeken over de verschillende sporten die de komende weken op de Olympics beoefend worden. Daaruit blijkt dat veel mensen zich momenteel afvragen of curling, bobsleeën en figuur schaatsen eigenlijk wel een sport is: