‘Google begonnen met besloten bèta voor Nederlandse Google Assistant’

Google-Assistant, Google Assistent

Google zou gestart zijn met een besloten bèta voor de Nederlandse versie van spraakassistent Google Assistant. Dat meldt NU.nl op basis van ingewijden. Deze ingewijden zouden meedoen aan de bèta.

Het gaat vooralsnog om een kleine test. Een klein aantal Nederlanders mag de Nederlandse versie van de Assistant alvast gebruiken. Ze mogen van Google echter niet vertellen dat ze meedoen aan de test. Als ze dat wel doen, mogen ze in de toekomst mogelijk niet meer meedoen aan bèta’s.

Het lijkt er op dat de test zich beperkt tot Android-telefoons met Android L, M, N of O. Ook is het nog een vroege testversie van de assistent. Nog niet alle antwoorden zijn dan ook al vertaald.

Google Home

De Assistant werkt bovendien alleen op telefoons en tablets, en niet op de Google Home-speakers. Rachid Finge, woordvoerder van Google, benadrukt tegenover NU.nl dat de Nederlandse versie van de Assistant alleen op Android- en iOS-apparaten werkt. Wel zegt hij dat de assistent binnen enkele maanden beschikbaar is in het Nederlands.