Google bevestigt dat het stopt met modulaire smartphone Project Ara

Google heeft tegen VentureBeat bevestigd dat het is gestopt met zijn modulaire smartphone, Project Ara. Daarmee lijkt het doek na drie jaar ontwikkeling toch echt gevallen te zijn. Dat terwijl het project een half jaar geleden nog vol in ontwikkeling was.

Tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O werd Project Ara door Google nog omschreven als ‘onze visie voor telefoon voor de toekomst.’ Het bedrijf demonstreerde onder andere een prototype waarbij een module in het platform geklikt kon worden en er met behulp van stembediening weer uitgehaald kon worden.

Google zei tijdens de conferentie in een jaar tijd veel voortgang te hebben gemaakt. Het bedrijf zei destijds zelfs van plan te zijn om de techniek die ten grondslag ligt aan Project Ara te gebruiken voor een heel ecosysteem van hardware. Waarom het bedrijf van nu toch stopt met het project, is onbekend.

Vorige week werd al bekend dat Google geen interesse meer had om Project Ara voort te zetten. VentureBeat schrijft dat de woordvoerder verder niet in wilde gaan op de beslissing van het bedrijf. Vooralsnog zouden andere bedrijven die interesse hebben in de technologie een licentie kunnen krijgen om het project op te kunnen pakken.