Google bouwt eigen Periscope: YouTube Connect

Twitter heeft Periscope, Facbeook heeft Live en Google bouwt volgens VentureBeat aan YouTube Connect. Niet alleen moet deze app laten zien dat Google goed meedoet aan de trend live video, het bedrijf gaat ook direct de concurrentie aan met de sociale media.

Zoals de meeste techbedrijven wel vaker doen met producten die in ontwikkeling zijn, maakt het bedrijf ook nu de ontwikkelingen rondom YouTube Connect niet bekend. Sterker nog: een reactie op het bericht is er nog niet geweest. Ook een lanceerdatum is nog niet bekend. Maar volgens een bron van VentureBeat zijn er al wel wat interessante functionaliteiten.

Zo vind je een aantal van dezelfde opties in YouTube Connect die je ook in Periscope en Facebook Live kunt gebruiken. Inloggen doe je – niet verrassend – met je Google- of YouTube-account en je kunt direct beginnen met een livestream vanaf je smartphone. Chatten en taggen is allemaal mogelijk, maar er is ook een newsfeed met daarin de laatste video’s van je vrienden en de kanalen waar je op geabonneerd bent.

Interessant is dat je de video’s niet alleen vanuit de applicatie zelf kunt bekijken; ze zijn ook op YouTube te zien. Livestreams zijn al even mogelijk op het videoplatform, maar dit zorgt ervoor dat je je abonnees niet naar een andere applicatie hoeft te verwijzen om je video’s te bekijken. Vergelijkbaar met Periscope en Facebook Live dus. Integraties met andere sociale media zijn er echter nog niet.

Google loopt tot nu toe achter op het gebied van live streams. Concurrenten Twitter en Facebook hebben dit groot gemaakt binnen hun platformen. Facebook heeft er zelfs een topprioriteit van gemaakt. Toch kan op dit moment slechts een deel van de YouTube-gebruiker livestreamen en is de functie niet heel gebruiksvriendelijk. Vreemd, want YouTube is toch het grootste videoplatform. Waarschijnlijk probeert Google dus alsnog de inhaalslag te maken, door livestreams voor iedereen beschikbaar te maken.