Google brengt meer Gemini AI-functies naar Pixel 8, 8 Pro en 8a

Pixel 8

Google heeft een reeks nieuwe features aangekondigd voor zijn Pixel 8 en Pixel 8a, de Pixel Watch 2 en de Pixel-tablets. Het gaat onder meer om nieuwe AI-functies die door Google’s generatieve AI-model Gemini worden aangestuurd.

De Pixel 8, 8 Pro en 8a hebben al sinds het verschijnen een ingebouwde versie van Gemini: Gemini Nano. Het bedrijf voegt nu echter meer functionaliteiten toe aan de telefoons. Zo is Summarize in Recorder – dat samenvattingen kan maken van spraakopnames – verbeterd: de tool kan verschillende sprekers herkennen en hun namen weergeven, zodat in je transcript duidelijker is wie wat gezegd heeft. De transcripts kun je vervolgens exporteren als tekstbestand of Google Docs. De tool werkt op de Pixel 8, 8 Pro en 8a.

De verbeterde recorder-app op de Pixel 8 Pro. Foto: Google

De verbeterde recorder-app op de Pixel 8 Pro. Foto: Google

De camera in de telefoons wordt ook geavanceerder. Voortaan herkent het automatisch wat het beste moment is om een foto te maken in HDR+, zodat je altijd een goede foto hebt waarop je gezicht scherp is en je lacht. Daarnaast laat de camera op de Fold-, 6 Pro-, 7 Pro- en 8 Pro-modellen je voortaan handmatig kiezen welke cameralens je wil gebruiken als je een foto maakt.

De drie telefoonmodellen kunnen verder content op een groter scherm tonen, zoals je computerscherm. Daarvoor moet je de telefoon wel met het scherm verbinden via een USB-C-kabel. Daarnaast werkt Find My Device voortaan ook als het toestel uitstaat of de batterij leeg is – mits deze nog niet langer dan 23 uur leeg is. Deze functie wordt ook beschikbaar voor de Pixel Tablet, Pixel Fold, Pixel 6 en nieuwere modellen. En word je gebeld door een nummer dat je niet kent? Dan kun je nu ook direct vanuit je belgeschiedenis een ‘reverse lookup’ doen om te achterhalen van wie dat nummer is. Deze functie komt naar de Pixel Fold, de Pixel 6 en nieuwere modellen.

Functies voor de Pixel Watch

Ook de Pixel Watch krijgt een aantal nieuwe en verbeterde opties, zoals betere valdetectie voor als je van de fiets valt. Daarnaast verschijnt er een nieuwe veiligheidsfunctie genaamd Car Crash Detection, die alleen naar de Pixel Watch 2 komt. Deze functie vraagt je om even in te checken als je in een ernstig auto-ongeluk komt, om te zien of je oké bent. Reageer je niet of heb je hulp nodig, dan kan het horloge automatisch de hulpdiensten bellen. De optie werkt echter alleen op de 4G LTE-versie van het horloge, die in Nederland niet beschikbaar is.

Verder wordt het mogelijk om je PayPal-account toe te voegen aan je Google Wallet, zodat je met meer opties kunt afrekenen met je smartwatch. Ook maakt Google het eenvoudiger om je smart home-apparaten aan te sturen met je horloge. Je Home Favorites bereik je bijvoorbeeld met een enkele swipe en er komt een shortcurt om een specifiek apparaat te bereiken. Daarnaast krijgt de Google Home-app op Wear OS meer mogelijkheden om je smart home-apparaten aan te passen. Zo kun je de snelheid van je ventilator op je horloge aanpassen.

Google Home tile op de Pixel Watch 2

Foto: Google

Pixel Tablet verbindt met je deurbel

De Pixel Tablet krijgt meer mogelijkheden in combinatie met de Nest Doorbell. Als de tablet in hub mode staat, kan het je een snapshot geven van wie er aanbelt bij je deur. Je kunt vervolgens met diegene praten of een snelle reactie sturen.

De tablet krijgt daarnaast een nieuwe Google Home Favorites-widget, die je sneller toegang geeft tot compatibele smart home-apparaten.

Foto: Google