Google brengt nieuwe sms-opvolger standaard naar Android-telefoons

Google gaat een nieuwe berichtenstandaard naar Android-telefoons brengen. De huidige chat-app op Android krijgt daar binnenkort ondersteuning voor. De berichtenstandaard moet op termijn sms’jes gaan vervangen. Dat meldt The Verge.

Het gaat om ondersteuning voor ‘Rich Communication Services’. Daarmee krijgen berichten opties voor betere opmaak. Daarnaast kun je ook plaatjes en video’s versturen met de sms-opvolger. Ook worden groepsgesprekken ondersteund.

Google hoopt dan ook dat telefoonmakers op termijn voor deze standaard gaan kiezen, in plaats van voor sms.

Provider

Ook moeten providers de standaard nog gaan ondersteunen voordat je er berichten mee kunt sturen. KPN, Vodafone en T-Mobile-moederbedrijf Deutsche Telekom schaarden zich twee jaar geleden al achter het initiatief waarbij Rich Communication Services werd aangekondigd.

Mocht het telecomnetwerk van een verzender of ontvanger de berichtenstandaard niet ondersteunen, dan verandert het berichtje automatisch in een sms-bericht.

Overigens is de berichtenstandaard niet alleen van Google. Dat betekent dat hij in theorie ook in andere telefoons gebruikt kan worden. Of concurrent Apple het protocol ook wil gaan gebruiken, is onduidelijk.