Google brengt zijn Assistant naar Android Auto

Google-Assistant, Google Assistent

Google brengt vanaf deze week zijn Assistant naar de Android Auto, meldt TechCrunch. Vooralsnog krijgen alleen gebruikers in Amerika hier toegang toe. De slimme assistent is in Nederland ook alleen nog in het Engels te gebruiken.

Het was eerder al mogelijk om spraakcommando’s te geven aan Android Auto, maar dat was nog de oude Google Now-assistent. De nieuwe Assistant is een stuk slimmer. Hiermee kun je bijvooorbeeld ook diensten van derde partijen besturen en vanuit je auto je slimme apparaten in huis besturen. Handig als je vast de lampen aan wilt doen als je aan komt rijden bijvoorbeeld.

Je kunt zien of je de upgrade hebt gehad door te kijken naar het pictogram als je een spraakopdracht start. Staan daar vier bewegende balken, dan zit je nog op het oude systeem. Na de update veranderen die balken in het Assistant-logo met cirkels.

Starbucks

In Amerika kun je straks bovendien ook bestellingen bij Starbucks plaatsen met de Assistant, en een parkeerplek reserveren via SpotHero. Die diensten komen naar alle versies van de Assistant in de VS, dus ook naar Andrid Auto-app. En vanuit daar moet het zelfs werken als je auto geen Android Auto ondersteund.