Google lanceert Google One: meer abonnementsopties voor Drive

Google One

De naam van de betaalde opties van Google Drive wordt gewijzigd naar Google One. Deze vernieuwde dienst krijgt ook diverse nieuwe abonnementsopties. De opslagdienst Google Drive zelf behoudt zijn naam. Dat heeft de internetgigant bekendgemaakt in een blogbericht.

In Google Drive kon je al 15 GB aan gratis opslagruimte krijgen. Wil je meer ruimte, dan kon je kiezen uit abonnementen voor 100 GB, 1 TB, 2 TB, 20 TB of 30 TB. Met Google One krijg je ook een optie voor 200 GB. De optie voor 1TB komt te vervallen.

Daarnaast krijg je meer opties om je opslagruimte te delen. One-gebruikers krijgen de mogelijkheid om de totale opslagruimte met maximaal 5 personen te gebruiken. Daar hoef je dan geen aparte abonnementen voor af te sluiten. Deel je je opslagruimte, dan kun je die van een ander niet bekijken.

Uitrol

De dienst wordt als eerste in de Verenigde Staten uitgerold. Later dit jaar komt One ook naar Nederland. De accounts van bestaande gebruikers worden de komende maanden omgezet naar een One-account. Dit geldt echter niet als je de zakelijke dienst G Suite gebruikt.