Google en Mattel brengen View-Master naar de wereld van virtual reality

Het was al even speculeren toen bekend werd dat Google zou gaan samenwerken met speelgoedfabrikant Mattel, bekend van de View-Master. Vandaag hebben de bedrijven onthuld dat zij samen met View-Master de wereld van virtual reality gaan betreden.

De View-Master, een plastic verrekijker dat stereoscopische dia’s toont door middel van kartonnen schijven, wordt hiermee een nieuw leven ingeblazen. Het 85 jaar oude speelgoed zal dit najaar terugkeren in de winkels al een virtual reality headset.

Tijdens de World Toy Fair in New York hebben Google en Mattel de vernieuwde versie van de View-Master onthuld. De View-Master ziet eruit als een virtual reality headset en doet sterk denken aan Google’s Cardboard VR. Net zoals bij de Cardboard dien je ook bij de View-Master je smartphone in de headset te plaatsen. Vervolgens kun je de bijbehorende View-Master app opstarten en kiezen uit een groot aantal weergave opties.

view master

De gebruiker kijkt vervolgens door de headset naar het scherm van zijn telefoon, waardoor je virtuele aspecten ziet. Je kunt zelf kiezen of je voor een augmented reality beleving (virtuele aspecten geprojecteerd in de ‘echte’ wereld) of dat je voor een virtual reality beleving gaat.

Volgens Mattel is de nieuwe View-Master een makkelijk te gebruiken platform, waarmee je virtuele trips kunt maken naar diverse bekende plekken en nieuwe ervaringen kunt op doen.

Met de herintreding van de View-Master laat Mattel zien dat het in staat is om ‘ouderwets’ speelgoed om te toveren tot moderne gadgets. De nieuwe View-Master zal 29,99 dollar gaan kosten en zal in dit najaar te koop zijn. Voor extra ervaringen kun je er ook nog ‘reel packs’ bij kopen voor 14,99 dollar.

Eerder deze week lanceerde LG al een plastic versie van de Cardboard VR.