Google en Movidius verbeteren de deep learning-mogelijkheden van nieuwe apparaten

Google en Movidius gaan samenwerken om de deep learning-mogelijkheden in mobiele apparaten te kunnen verbeteren. Movidius is een startup die sterke algoritmes combineert met speciale chips die objectherkenning mogelijk moet maken. De samenwerking met Google moet ervoor zorgen dat de kunstmatige intelligentie makkelijkere in smartphones kan worden toegepast.

Zo moet de samenwerking tussen Google en Movidius het mogelijk gaan maken om de deep learning-algoritmes lokaal op je smartphone te kunnen draaien, momenteel is dit alleen online mogelijk. Hierdoor moet je foto’s eerst uploaden naar de servers van Google, waarna dan pas objecten en gezichten kunnen worden herkent. Met de nieuwe samenwerking moet het mogelijk worden om de technologie ook offline te gebruiken.

Stel je voor dat je oma je nieuwe bank wil zien, dan geef je de deep learning-technologie de opdracht om opzoek te gaan naar een ‘bank’ en binnen no-time heeft de software de foto gevonden die jij een maand geleden van je nieuwe bank had gemaakt. Veel makkelijker en sneller dan eerst je hele galerij door te zoeken.