Google experimenteert met sociale bookmarkdienst voor het delen van content

Google is bezig met het bouwen van een bookmarkdienst genaamd Google Stars waarmee gebruikers content kunnen bewaren, delen en organiseren. Er worden op dit moment allerlei functies getest zoals je kunt zien in onderstaande video en screenshots die vandaag zijn gelekt.

De details zijn gelekt door Google+-gebruiker Florian Kiersch. In onderstaande video laat hij zien waar beta-testers van de dienst toegang toe hebben. Zoals je kunt zien, kun je via het beginscherm alle onderdelen – of “stars” – zien die je hebt bewaard. Deze bladwijzers worden automatisch gefilterd – zo worden onveilige of dode links automatisch in het archief gezet.

Deze bladwijzers kun je bovendien onderverdelen in mappen. Je kunt de mappen vervolgen op openbaar zetten (om te delen) of alleen privé zichtbaar maken. Bovendien kun je onderdelen tussen de mappen heen en weer slepen, de mappen een naam geven en eventueel weer verwijderen.

bildschirmfoto-2014-05-05-um-18.18.08

Bovenstaande afbeelding laat zien waar de focus van de dienst op komt te liggen. Zo krijgt de zoekfunctie een auto-complete-functie en biedt deze automatisch suggesties. Verder kunnen de bladwijzers weergegeven worden als lijst maar ook als tegels met een afbeelding; eventueel kun je er ook notities aan toevoegen.

Google Stars zal waarschijnlijk een onderdeel worden van Google Chrome; als een app of een extensie. Het is verder nog niet duidelijk wanneer de dienst voor het grote publiek beschikbaar wordt gemaakt.