Google gaat vanaf nu vervelende reclames blokkeren in Chrome

chrome

Gebruik je de browser Google Chrome? Dan kun je vanaf nu gedag zeggen tegen vervelende reclames. Google gaat namelijk reclames die niet aan zijn standaarden voldoen voortaan blokkeren in zijn browser, zo maakte het bedrijf bekend in een blogbericht. De veranderingen werden al in juni bekendgemaakt, maar treden vanaf nu in werking.

Niet alle reclames worden geblokkeerd, maar alleen degene die niet aan de advertentierichtlijnen van de Coalition for Better Ads voldoen. Bij die organisatie zijn onder meer Google, Facebook en The Washington Post aangesloten. In die richtlijnen staat twaalf soorten advertenties die niet meer voor moeten komen. Het gaat onder meer om pop-ups, grote advertenties die blijven staan en video’s die automatisch afspelen.

Advertenties-Google-Chrome

30 dagen

Google geeft de uitgevers 30 dagen om aan de richtlijnen te voldoen. Blijven de vervelende advertenties echter verschijnen, dan gaat Chrome ze er voortaan zelf uitfilteren. Passen websites hun reclamebeleid aan, dan komen ze in aanmerking voor een herziening van het filter.