Google gaat voorspellen wat je wilt antwoorden op e-mails met Inbox Smart Reply

Google gaat zijn e-mailapplicatie Inbox uitbreiden met een functie die automatisch voorspelt welke mogelijke antwoorden je wilt versturen op een e-mail. Dankzij ‘Smart Reply’ kun je straks met één klik uit een aantal antwoorden kiezen die door slimme algoritmes zijn voorspeld. Eventueel kun je deze direct verzenden of aanvullen met extra informatie.

De techniek werkt via een neuraal netwerk, zoals een groot deel van de nieuwe functionaliteiten die Google de laatste tijd uitrolt binnen zijn producten. Het bedrijf heeft een uitgebreide blogpost geschreven, waarin het stap voor stap uitlegt hoe de algoritmes voorspellen welke antwoorden er mogelijk zijn op een mailtje.

Inbox Smart Reply

Het systeem moet, doordat mensen het gebruiken, verder worden verbeterd:

Zoals Inbox slimmer wordt als je spam meldt, zorgen de antwoorden die je kiest (of niet kiest) dat de suggesties in de toekomst beter worden. Bijvoorbeeld: toen we Smart Reply bij Google aan het testen waren, was een veelvoorkomende suggestie “I love you”. Dankzij de feedback van Googlers is Smart Reply nu SFW (safe for work).

In eerste instantie is Smart Reply alleen beschikbaar in het Engels. De uitrol in zowel de Apple App Store als Google Play Store ervan volgt nog deze week. Wat de plannen zijn van de ondersteuning van andere talen is onbekend.