Google Glass app herkent gezichtsuitdrukkingen en emoties

Een Google Glass app die automatisch gezichtsuitdrukkingen en emoties herkent, zonder de angst voor privacyissues? Een nieuw prototype uit Duitsland maakt dat mogelijk.

Goed, we zitten dan misschien nog niet allemaal te wachten op Google Glass, de slimme bril kan nog steeds zorgen voor interessante creatieve prikkels.

Vanaf dag één is gezichtsherkenning daar onderdeel van. Kort gevolgd door een serie statements over privacy en de impact op onze maatschappij. Shore, een nieuw concept van het Duitse onderzoeksinstituut Fraunhofer, kan daar verandering in brengen.

De app van Fraunhofer maakt gebruik van lokale opslag en rekenkracht, met andere woorden: de beelden die nodig zijn om gezichtsuitdrukkingen te herkennen verlaten de bril niet. Er is dus geen opslag in de cloud nodig.

Of er daadwerkelijk een consumentenmarkt te vinden is voor de software is natuurlijk nog maar de vraag. Niet veel mensen zullen echt zitten te wachten op deze app.

20140827_BS_Shore_Google_Glass_happy_1

Een creatieve hink-stap-sprong verder ligt een andere kans natuurlijk wel weer voor de hand: het inzetten van de technologie op beveiligingscamera’s of zelfs individuele beveiligers via Glass kan de oplettendheid tijdens grote events drastisch verhogen.