Google Glass kan levens gaan redden op spoedeisende hulp


Al vaker is er gespeculeerd over de mogelijkheden van de Google Glass voor bepaalde beroepsgroepen. Een van de belangrijkste sectoren waarin de slimme bril misschien een grote rol zou kunnen gaan spelen in de toekomst is de zorgsector. Dat blijkt uit een test van een groep artsen uit Boston.

In de afgelopen drie maanden hebben vier doktoren van de spoedeisende hulp in het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston de Google Glass getest. Dat blijkt uit een blog post van directeur Dr. John Halamka. Google Glass werd als erg bruikbaar ervaren door de doktoren, met name in het leveren van samengevatte real-time informatie. Halamka schrijft:

We believe the ability to access and confirm clinical information at the bedside is one of the strongest features of Google Glass. I believe wearable computing will replace tablet-based computing for many clinicians who need their hands free and instant access to information.

Met het gebruik van Google Glass waren de doktoren in staat op een makkelijke manier de interne internetservice van het ziekenhuis te raadplegen. Dit betekent dat relevante data over de patiënten of de behandeling in beeld kon verschijnen terwijl de doktoren hun handen vrij hielden om de patiënten te behandelen. Dit bespaart een hoop tijd en zou op den duur levens kunnen gaan redden.

Natuurlijk kreeg het ziekenhuis veel vragen binnen over het gebruik van de slimme bril, maar niemand maakte zich er druk om, aldus Halamka. Het ziekenhuis is van plan de test met de Google Glass voort te zetten, meer doktoren zullen er nu gebruik van gaan maken.