Google Glass krijgt zakelijke uitvoering met externe accu

Google werkt aan een zakelijke uitvoering van Google Glass, de slimme bril die al een tijdje in ontwikkeling is. De Enterprise Edition zou dezelfde Glass-uitvoering zijn die onlangs opdook in FCC-documenten, dus het is aannemelijk dat Google de bril al volop test.

9to5Google sprak met bronnen die bekend zijn met de laatste prototypes van de bril en weet zodoende welke hardware Google wil gebruiken. De Enterprise Edition zou draaien op een snellere Intel Atom-processor, die er ook voor zorgt dat de batterij het een beetje langer volhoudt. Verder is de prisma gegroeid, zodat je minder last zou moeten krijgen van je ogen als je Google Glass langdurig gebruikt. Het is niet duidelijk of ook de resolutie van de display zelf verbeterd is.

De Intel Atom-processor wordt ook gebruikt in meerdere Android Wear-smartwatches, maar volgens de geruchten is de variant in de Google Glass een stukje sneller. Google zou verder werken aan een externe accu, die ervoor moet zorgen dat zakelijke gebruikers langer op pad kunnen met hun bril. De Explorer Edition van Google Glass haalde het einde van de dag bij intensief gebruik namelijk niet.