Google Glass leeft nog: Makers softwareplatform voor o.a. Google Glass halen 13 miljoen dollar op

Ontwikkelaar van het slimme bril-platform Skylight heeft bekend gemaakt dat ze 13 miljoen dollar opgehaald hebben. APX Labs richt zich met hun softwareplatform voornamelijk op de ontwikkeling van apps voor zakelijke toepassingen. Met de leus ‘work hands free‘ hopen zij bedrijven te overtuigen van de potentie van slimme brillen.

Dat smart glasses als Google Glass niet de consumentenproducten zijn geworden die men verwachte, is ondertussen duidelijk. Wel worden diverse slimme brillen gebruikt in verschillende sectoren: zo wordt Google Glass onder andere gebruikt in de medische wereld als hulpmiddel voor mensen met autisme. APX Labs wil met hun platform Skylight eenzelfde ontwikkeling starten in andere sectoren.

Dat beaamt ook de CEO van het bedrijf, Brian Ballard. Ondanks dat hij erg enthousiast is over de succesvolle investeringsronde, is hij ook erg te spreken over de nieuwe partners die samen gaan werken met zijn bedrijf. Zo heeft General Electric (GE) toegezegd werknemers binnen twaalf maanden uit te gaan rusten met diverse slimme brillen die gebruikmaken van Skylight.

De hoop is dat meer fabrieken en andere grote productiebedrijven het nut in gaan zien van Skylight. Het kan handig zijn als bijvoorbeeld technici van GE instructies zien via een slimme bril zodat ze hun handen vrij hebben voor reparatiewerkzaamheden. Dit is potentieel veel efficiënter dan werken met een losse laptop of tablet.

Smartlight - interface

Voorbeeld van de interface van Skylight

De software van APX Labs werkt op iedere slimme bril en daardoor kunnen bedrijven zelf kiezen welke bril het meest past bij het werk dat ze doen. Het bedrijf laat weten niet stil te zitten nu de software in de praktijk getest gaat worden. “Ons doel nu is om de grootste producten ter wereld over te halen.”