Google Glass vanmiddag voor één dag te koop in de Verenigde Staten

Vanmiddag zal Google haar Glass voor één dag te koop zetten voor het grote publiek. Om drie uur Nederlandse tijd worden er tijdelijk een aantal plaatsen in het Glass Explorer-programma opengesteld voor geïnteresseerden. In principe is de actie alleen bedoeld voor Amerikanen met een Amerikaans adres maar ook als niet-Amerikaan kun je de Glass via een omweg bestellen.

De Google Glass is dan voor 1500 dollar van jou; een vrij hoge prijs voor early adopters. Wel voorziet Google de Glass dan van een montuur naar keuze. Jammer voor de eerdere kopers die opgezadeld werden met het originele montuur. Op het Google+ account van de Glass wordt deze spontane tijdelijke verkoop toegelicht:

Our Explorers are moms, bakers, surgeons, rockers, and each new Explorer has brought a new perspective that is making Glass better. But every day we get requests from those of you who haven’t found a way into the program yet, and we want your feedback too. So in typical Explorer Program fashion, we’re trying something new.

Deze week komt er ook een grote update voor de Glass uit die zorgt voor een langere batterijduur en meer stabiliteit. De Glass zal dan draaien op de nieuwe versie van Android – Android 4.4 Kitkat – en laat ontwikkelaars nu ook gebruik maken van de Software Development Kit (SDK) van Kitkat om apps voor de Glass te maken.

Videobellen is in deze update tijdelijk uitgeschakeld omdat dit volgens Google nog niet aan de eisen zou voldoen. Verder krijgen gebruikers hun foto’s gebundeld per dag te zien zodat de fotostream overzichtelijker wordt en kun je in Hangout makkelijker reageren met een foto. Daarnaast zijn bij het uitvoeren van spraakopdrachten “OK, Glass” alleen nog de nieuwste en meest gebruikte opdrachten te zien en kun je makkelijker feedback versturen naar Google.