Google Glass nu verkrijgbaar voor $1500 via Twitter en Google+

Vorig jaar stuurde Google al een smaakmakende teaser video de wereld in om ons lekker te maken voor Google Glasses: Een bril die ongekende mogelijkheden biedt. En voor de echte early adoptors is er vandaag goed nieuws: Google Glass gaat in de verkoop.

De bijzondere bril is spraakgestuurd, en dat betekent dat je bijvoorbeeld op elk willekeurig moment opdracht kunt geven om een foto of video te maken. Handig, als je je handen vol hebt aan lol maken met je kids op dat moment of bijvoorbeeld tijdens tal van (extreme) sports. Maar Google Glass is meer dan alleen een videorecorder op je neus. Je kunt er ook zoekopdrachten mee uitvoeren en zo direct routeaanwijzingen, afbeeldingen of andere relevante informatie op je vizier laten tonen. Augmented reality heeft hiermee absoluut een nieuwe invulling gekregen.

Om een van de allereerste Google glasses te bemachtigen zul je niet alleen diep in de buidel moeten tasten, maar ook de mazzel moeten hebben dat je tot de eerste groep ‘uitverkoren kopers’ behoort. Een bril zal 1500 dollar kosten en de eerste oplage telt slechts 8000 stuks. Via een bericht op Twitter of Google+ kun je jezelf aanmelden als een van de geïnteresseerde kopers, door aan te geven ‘wat het eerste is dat je met een Google glass gaat doen’ in max 50 woorden en daar eventueel ook foto’s of videos aan toe te voegen. In je tweets moet je de hashtag #ifihadglass toevoegen, en ook @projectglass gaan volgen. Aan de enorme hoeveelheid tweets die de afgelopen uren al geplaatst zijn zou het wel eens om miljoenen geïnteresseerden kunnen gaan.

Helaas voor ons, is één van de spelvoorwaarden ook dat je woonachtig moet zijn in de VS. Tot die tijd nog maar even genieten van deze veelbelovende video dan maar: