Google halveerde Android malware in 2014

Google heeft flinke stappen gezet in het terugdringen van Android malware. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het aantal gevallen van malware op Android-apparaten in 2014 is gehalveerd, zo meldt The Verge.

In 2014 was slechts 0,15 procent van alle Android-apparaten geïnfecteerd met malware via een app uit Google’s PlayStore. Het grootste probleem lijkt zich echter voor te doen bij apps die buiten Google’s PlayStore om gedownload worden, aangezien één procent van alle Android-toestellen wereldwijd te maken heeft gehad met malware in 2014.

Met de halvering van het aantal malware-gevallen op Android-apparaten ziet Google zijn inspanningen beloond worden. De laatste tijd zet het bedrijf flink in op het verbeteren van de beveiliging van zijn producten en diensten. Onder andere via extra controles hoopt Google potentieel gevaar tegen te gaan. Vorige week verwijderde het bedrijf ook al een kleine tweehonderd geïnfecteerde extensies voor Chrome, die malware installeerden bij ruim veertien miljoen gebruikers.

Het bedrijf heeft echter geen melding gemaakt van het gevaar van bugs. Onlangs bleek dat Android-apparaten met Android Jelly Bean of ouder kampen met een bug genaamd WebView. Volgens Google richten zij zich eerst op het terugdringen van risico’s bij nieuwe toestellen, aangezien zij hier het overgrote deel van de Android-gebruikers mee beschermen.