Google heeft 5 miljoen Cardboards verscheept

Google Cardboard

Google heeft de afgelopen anderhalf jaar 5 miljoen Cardboards, de kartonnen virtual reality-brillen voor smartphones, verscheept. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

Het techbedrijf ziet een duidelijk acceleratie als het gaat om het gebruik van VR-toepassingen. In totaal zijn er de afgelopen 19 maanden 25 miljoen VR-apps gedownload uit de Google Play Store. 40 procent daarvan (10 miljoen download) vond plaats in de laatste drie maanden van 2015.

Google virtual reality cijfers

En ook als het gaat om het kijken van video met de Cardboard gaat het lekker. Dit najaar voegde YouTube die functie toe aan zijn app en sindsdien is er 350.000 uur aan video op YouTube bekeken in virtual reality. Dat is natuurlijk niets als je het vergelijkt met de honderden miljoenen uren die alleen al dagelijks aan normale video wordt bekeken, maar voor virtual reality is het een nette score.

De getallen en vooral ook de groei van dit najaar verklaren wel waarom Google dit jaar meer gaat investeren in virtual reality en ook een afzonderlijke VR-divisie heeft opgericht.