‘Google Home is eigenlijk een Chromecast met een speaker’

Google Home

Het leek wel alsof Google in no-time zijn concurrent voor de Amazon Echo de grond uit wist te stampen. Het kleine apparaatje neemt stemcommando’s aan in huis, waardoor je bijvoorbeeld in de woonkamer je agenda opgelezen kunt krijgen. Het is kennelijk geen wonder dat dit apparaatje zo snel onthuld kon worden, want kennelijk is het een oude bekende. Kijk je enkel naar de hardware van Google Home, dan is het weinig meer dan een Chromecast met een ingebouwde microfoon en luidspreker.

De Google Home draait op dezelfde ARM-processor en Wi-Fi-chip die je ook zult vinden in een Chromecast, aldus The Information. Het komt er op neer dat alle onderdelen die gelijk kunnen zijn tussen de twee, dat ook zullen zijn. Geen wonder, want de Chromecast doet voor een deel precies wat Google Home zal doen. Beide zijn minimale manieren om apparaten met het internet te verbinden.

Dat klinkt wat makkelijk, maar Google Home kan alsnog een grote speler op de markt worden. Dat moet ook wel als Google een beetje de concurrentie wil bijbenen. Eerder vandaag hoorden we immers dat concurrent Amazon Echo een ontwikkelteam van maar liefst duizend mensen heeft, dat al vier jaar lang bezig is.