‘Google Home Mini best verkochte smart speaker in tweede kwartaal’

Google-Home-Mini

De Google Home Mini is de best verkopende smart speaker wereldwijd, blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics. Dat meldt TechCrunch. In het tweede kwartaal was één op de vijf verkochte speakers de Home Mini, wat neerkomt op 2,3 miljoen verkochte exemplaren. De Amazon Echo Dot werd 2,2 miljoen keer verkocht.

De twee kleine, goedkopere speakers zijn daarmee samen goed voor 38 procent van de wereldwijde verkopen. In totaal werden er 11,7 miljoen slimme speakers verkocht in het tweede kwartaal. Vier van de top vijf apparaten kwamen van Amazon of Google.

Op de derde plek staat namelijk de Amazon Echo, met 1,4 miljoen verkopen. Alibaba’s Tmail Genie werd 800.000 keer verkocht en de Google Home ging even vaak over de toonbank. De HomePod van Apple stond dus niet in de top vijf, maar wist nog wel een aandeel van 6 procent van de verkopen te behalen in dit kwartaal.

Omzet

Omdat deze slimme speaker echter duurder is, wist het wel een groot deel van de omzet die de apparaten draaiden te bemachtigen. Het apparaat had een aandeel van 16 procent als het om omzet ging. Van alle apparaten boven de 200 dollar had de HomePod zelfs een aandeel van 70 procent.

De Home Mini en de Echo Dot wisten samen overigens 17 procent van de omzet op te halen.