Google introduceert Google Home Mini en Google Home Max

Google-Home-Mini

Google heeft vandaag de Google Home Mini en de Google Home Max geïntroduceerd. De Mini is kleiner dan de Google Home, de Max juist groter en gericht om audiofielen.

Onder meer het uiterlijk van het apparaat is interessant. Zo is het hele apparaat bedekt door een stof die speciaal voor de Google Home Mini ontwikkeld is. Onder de stof zitten vier lampjes die aangeven dat het apparaat je hoort of dat het aan het denken is. Het geluid wordt in 360 graden uitgezonden, waardoor je het altijd goed kunt horen.

Tik je op de Home Mini, dan kun je de Assistant oproepen. Ook kun je met aanrakingen de Mini pauzeren of het geluid uitzetten.  De Home Mini heeft verder dezelfde functionaliteiten als de normale Google Home. Je kunt het apparaat dus vragen stellen en er je huis mee besturen.

De Google Home en Google Home Mini krijgen verder nieuwe functies. Zo kun je nu door “goedemorgen” te zeggen, ook direct de lampen aan laten zetten en je agenda raadplegen. Daarnaast is er een feature genaamd “Broadcast” toegevoegd. Alle Google Home-apparaten in huis kunnen daardoor laten weten dat er iets moet gebeuren. Bijvoorbeeld als je kinderen naar school moeten of als het eten klaar is.

Tot slot kunnen de twee slimme speakers nu ook goed met kinderen omgaan. Zo herkent het de stem van een kind, waardoor het kind er mee kan interacteren zonder een persoonlijk account aan te hoeven maken. Wel is er een kinderaccount voor nodig.

De Home Mini kost 49 dollar en ligt vanaf 19 oktober in de winkel. De Mini komt vooralsnog niet naar Nederland, maar wel naar Frankrijk en Duitsland. De Mini is te koop in het rood, grijs en zwart.

Google Home Max

Verder is de Google Home Max aangekondigd. Naar eigen zeggen kan dit apparaat flink wat geluid aan: hij is twintig keer krachtiger dan de Google Home. Er zitten twee 4,5 inch woofers in en een 0,7 inch tweeter. Het apparaat is dan ook gemaakt voor het afspelen van muziek.

De Google Home Max heeft verder Smart Sound, dat zich aanpast aan jou en de omgeving. Staat je speaker bijvoorbeeld tegen de muur aan, dan past Smart Sound het geluid aan, zodat het geluid niet verstoord raakt. Het compenseren moet binnen een paar seconden gebeuren. Het geluid past zich verder aan aan jouw voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan zachtere muziek in de ochtend en een hoger volume tijdens het afwassen.

Google Home Max

De Google Home Max ondersteunt onder meer YouTube en Spotify. Bij aankoop krijg je verder direct een abonnement van 12 maanden op YouTube Red. Verder kun je ook een analoog apparaat als een platenspeler inpluggen en via je telefoon streamen. Interessant is verder dat het apparaat je ook hoort als je muziek aan hebt staan.

De speaker heeft net als de Home Mini verder alle functionaliteiten die de normale Google Home ook heeft. Je kunt er dus ook je huis mee besturen en er vragen aan stellen. De speaker is vanaf december voor 399 dollar te koop. Wanneer en of het apparaat naar Nederland komt, is niet bekend.