Google Inbox-website gaat zelf e-mails voor je schrijven

Het is al een tijdje mogelijk vanuit de mobiele apps van Google Inbox, en nu is het ook op de website mogelijk: de Google-maildienst kan met behulp van Smart Reply zelf e-mailreacties schrijven. Zo hoef je niet langer zelf na te denken over een reactie die je naar een vriend, collega of familielid stuurt.

We schreven in november 2015 al eens over Smart Reply, toen de functie naar mobiele telefoons kwam. Met behulp van een neuraal netwerk probeert Inbox te voorspellen wat je als reactie bij een e-mail zou sturen, zodat het bericht automatisch kan worden opgesteld. Hierna hoef je alleen nog maar op de verzendknop te tikken. Hoe langer je Inbox gebruikt, hoe beter de mobiele dienst kan voorspellen wat je wilt opschrijven.

Door de functie ook naar de webversie te brengen, wordt Smart Reply breed door Inbox ondersteund. Een grote stap voor de Google-mailapplicatie, die probeert om juist zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. De vraag is nu nog hoe slim Google Inbox op termijn zal worden. Op het moment wordt alleen de Engelse taal nog ondersteund.