Google introduceert optie om je locatiegeschiedenis automatisch te verwijderen

Google

De kans is groot dat je dit al wel wist: Google verzamelt ongelofelijk veel informatie van je via je telefoon en het internet. Zet je instellingen als locatiegeschiedenis of Web & App Activity aan, dan worden die gegevens dus ook over je verzameld. Maar nu kun je ook aangeven dat die data na drie maanden automatisch verwijderd moet worden.

Met locatiegeschiedenis en Web & App Activity help je volgens Google om hun producten bruikbaarder te maken voor je. Denk bijvoorbeeld aan het aanbevelen van een restaurant in de buurt dat mogelijk interessant is voor je, of om door te gaan met je vorige zoekopdracht als je je browser weer opent.

Maar je vindt het misschien niet zo prettig dat die informatie voor een lange tijd rondzweeft op de servers van Google. De internetgigant heeft het daarom eenvoudiger gemaakt om de informatie te beheren en te verwijderen. Je kunt delen van of de volledige informatie al verwijderen via je Google Account, maar dit moest altijd handmatig. Nu kan dat ook automatisch.

Google-Locatiegeschiedenis

In je Google Account kun je nu aangeven hoelang je data bewaard mag blijven. Daarbij heb je twee keuzes: drie maanden of achttien maanden. Alle data die ouder is dan dat, wordt automatisch verwijderd. En dat blijft Google doen. Steeds als data ouder is dan je ingestelde periode, wordt het automatisch verwijderd.

De nieuwe instellingen worden als eerste beschikbaar voor Location History en Web & App Activity. In de komende weken worden ze uitgerold.

Foto: Shutterstock.com