Google investeert honderden miljoenen om kunstmatige intelligentie startup over te nemen

Google is wederom op het overnamepad. Nadat ze begin dit jaar al Nest overnamen, is het nu de beurt aan het Britse bedrijf DeepMind. Liefst $400 miljoen legt Google neer voor een bedrijf waarvan we niet meer weten dan dat een landingspagina op hun site kan vertellen.

Dat is natuurlijk niet helemaal waar, we weten dat DeepMind gestart is door game-talent en neurowetenschapper Demis Hassabis, samen met twee andere ondernemers. Het hoofdkantoor van DeepMind bevindt zich in Londen.

Hoewel DeepMind geen naam is die, tot vandaag, op de voorpagina’s van menig techpublicatie voorbij komt, is het wel een van de grootste spelers op het gebied van kunstmatige intelligentie en is het 50 werknemers tellende bedrijf al enige tijd bezig met het uitrollen van verbazingwekkende concepten.

Volgens investeerders (DeepMind wist zo’n $50 miljoen aan investeringen op te halen) is het bedrijf een bron van exceptioneel talent en kan het qua denkkracht de strijd aan met Google, Facebook en Yahoo.

Daar dachten ze bij De Grote G hetzelfde over en dus werd het bedrijf inclusief hele team opgekocht. Intussen heeft Google de overname al wel bevestigd, maar is het nog onduidelijk welk bedrag er bij gemoeid is. Ook de exacte plannen van Google blijven nog onduidelijk.