Google investeert miljoenen in startup Oscar Health die zorgverzekeringen wil veranderen

Google Capitcal, de investeringstak van Google’s moederbedrijf Alphabet, heeft een investering van 32,5 miljoen dollar gedaan in de Amerikaanse zorgverzekeringsstartup Oscar Health. Dat meldt de Walt Street Journal. Het bedrijf wil een zorgverzekering aanbieden die meer werkt als een internetdienst en die vooral draait op technologie en data.

De investering is niet onlogisch als je kijkt naar hoe Alphabet inzet op gezondheidszorg. Vorige maand besloot het bedrijf bijvoorbeeld de Life Science-afdeling, dat onder meer een slimme contactlens voor diabetici ontwikkelt, te upgraden tot een zelfstandig bedrijf. Een bedrijf als Oscar Health kan dit soort producten uiteindelijk ook echt naar patiënten gaan brengen.

Oscar Health

Dat is voor nu nog toekomstmuziek, maar wat Oscar Health nu al wel doen is alle klanten een gratis fitness-tracker geven. Daarnaast hebben ze een slim systeem ontwikkeld dat patiënten aan een dokter koppelt doordat ze op een website hun klachten omschrijven in normale bewoordingen. Er werken op dit moment zo’n 45 ontwikkelaars aan deze en andere systemen.

Op dit moment kunnen alleen inwoners van New York en New Jersey een verzekering afsluiten bij Oscar Health en ze moeten dit zelfstandig doen, terwijl het in de VS gebruikelijk is een zorgverzekering via je werk wordt geregeld. Desondanks heeft het bedrijf al 40.000 klanten. Begin volgend jaar gaat Oscar zijn diensten ook aanbieden in Californië en Texas.