‘Google kaapt Waze voor $1.3 miljard voor de neus van Facebook weg’

Een nieuwe maand, nieuwe geruchten. Het blijft onrustig rondom de populaire navigatiedienst Waze. Want na Apple en Facebook zou nu uiteindelijk Google de partij zijn die de Israelische dienst gaat opkopen voor een bedrag van $1.3 miljard in cash.

Met dat bedrag neemt het bedrijf in de geruchten stroom in elk geval toe, qua waarde. Zou volgens de geruchten eind 2012 Apple ‘slechts’ $500 miljoen hebben geboden, Facebook bood vorige maand nog liefst het dubbele: $1 miljard.

Maar terwijl wij vorige maand nog schreven over de kwalijke gevolgen van een overname door Facebook voor Google, bleek men bij De Grote G al bezig te zijn met de boel uit te rekenen. Volgens diverse Israelische publicaties zou Google zelfs hebben toegezegd dat het bedrag volledig in cash zal worden afgerond en dat Waze zijn huidige CEO en kantoren in Israel nog minstens 3 jaar mag behouden.

Helemaal uit de lucht vallen komt dit gerucht ook weer niet. Eind mei meldde Bloomberg al dat Google en Waze in verregaande onderhandelingen waren voor een overname “rond de $1 miljard”. Toch bleef het daarna lang stil, tot gisterenavond dus.

Zowel Google als Waze hebben nog niet inhoudelijk op de geruchten gereageerd. De verwachtingen zijn dat beide partijen later vandaag met een statement zullen komen.