Google opent Chinees centrum voor kunstmatige intelligentie in Peking

Google

Google krijgt een onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie in het Chinese Peking. Dat is bijzonder, want de zoekmachine van het bedrijf wordt al jaren door China geblokkeerd. Met het centrum wil de internetgigant profiteren van Chinees talent op het gebied van kunstmatige intelligentie, aldus het bedrijf.

Zoals gezegd wordt Google Search al jaren door China geblokkeerd. Maar toch werken er nog steeds honderden Chinezen in China voor het bedrijf. Het nieuwe onderzoekscentrum moet gaan samenwerken met andere centra die kunstmatige intelligentie onderzoeken. Die centra staan onder meer in New York, Toronto, Londen en Zurich.

Leiding

Het nieuwe centrum wordt geleid door dr. Fei-Fei Li, hoofdwetenschapper van Google Cloud. Eerder was zij het hoofd van een onderzoekslab van de universiteit van Stanford op het gebied van kunstmatige intelligentie. Li leidt het Chinese team samen met Jia Li, het voormalige hoofd onderzoek van Snap, het moederbedrijf van Snapchat.

Naar eigen zeggen is er al “toptalent” aangenomen. Er zijn echter nog tientallen functies op het gebied van kunstmatige intelligentie in Peking.