Google komt met slimme ontgrendeling voor Android-smartphones

Google heeft een nieuwe optie toegevoegd aan de ontgrendeling van Android-apparaten, waardoor gebruikers het toestel niet steeds opnieuw hoeven te ontgrendelen. De functie werd als eerste ontdekt door Android Police.

De nieuwe functie, on-body detection, zorgt ervoor dat gebruikers niet steeds hun Android-apparaat hoeven te ontgrendelen. Zolang de telefoon contact maakt met het lichaam en in beweging is, zal het zichzelf niet langer meer vergrendelen. Hierdoor is het mogelijk om de telefoon ontgrendeld mee te dragen in de hand of in de broekzak. Leg je de telefoon neer, dan zal de telefoon zichzelf weer vergrendelen. Uiteraard blijft het mogelijk om de telefoon ook handmatig te vergrendelen.

android

De keerzijde is echter dat de telefoon niet doorheeft wie het apparaat in bezit heeft. Als de telefoon gestolen wordt in ontgrendelde toestand, hebben dieven toegang tot alle functies van de telefoon. Hoe Google dit veiligheidsprobleem gaat oplossen maakt het bedrijf niet bekend.

De nieuwe vergrendelingsoptie zal naar alle verwachting alleen beschikbaar komen voor apparaten met Android 5.0. De functie dient een gebruiker zelf te activeren, dit zal dus niet automatisch gebeuren.