Google komt mogelijk met Google Glass zonder scherm

Google is nog steeds druk bezig met het bouwen van een opvolger van de Google Glass. Sterker nog: er zou worden gewerkt aan meerdere modellen, zegt The Information.

Eén van die modellen is een speciale sportversie zonder scherm. Deze slimme bril zou volledig communiceren via audio. De vraag in hoeverre het daarmee nog echt een bril kunt noemen. Eigenlijk is het meer een wearable die je aan je hoofd bevestigd. Google zou audio-experts van Amazon hebben aangenomen om mee te werken aan de ontwikkeling.

De ontwikkeling van de Google Glass ligt tegenwoordig bij een team dat Project Aura heet. Dat team wordt geleid door Tony Fadell, die eerder voor Apple de iPod ontwierp en tegenwoordig leiding geeft aan Nest. Zij zijn niet alleen bezig met de Google Glass maar met wearables in het algemeen. Een stap wegdoen van het brilontwerp zou dus niet onlogisch zijn.

Naast de sportversie richten de ontwerpers zich ook specifiek op de zakelijke markt. Niet onlogisch, want er zijn voor de eerste van de Google Glass vooral professionele toepassingen bedacht die echt nuttig bleken. Over de derde versie van de slimme bril zegt The Information niets. Mogelijk gaat dat om een normale consumentenversie.

Google wil de vernieuwde Google Glass(es) volgend jaar op de markt brengen.