Google kondigt speciale Android SDK voor wearables aan

Sundar Pichai, bij Google verantwoordelijk voor de productontwikkeling van Android, Chrome en bijbehorende apps, heeft zojuist op SXSW een speciale SDK voor Android-developers aangekondigt, gericht op het maken van apps voor wearables.

Volgens Pichai moet de nieuwe SDK al binnen nu en twee beschikbaar komen voor programmeurs. Met de kit deelt Google “een visie met developers hoe dat zij de markt van wearables zien en zien ontwikkelen”, aldus Pichai.

Een aangepast Android SDK voor wearables zal door creatieve programmeurs met warmte worden begroet. Tot op heden moesten makers van smartwatches of activity trackers werken met een sterk getweakte versie van Android zoals het op smartphones draait.

Het leverde Google de afgelopen maanden veel negatieve reacties op. Met name voor Samsung, al langere tijd ontevreden over de progressie van Android, bleek de maat vol, waardoor het Koreaanse bedrijf besloot in te zetten op hun eigen besturingssysteem Tizen.

Terwijl wearables vorig jaar nog een verhoudingsgewijs klein segment was tijdens SXSW, is het dit jaar een van de belangrijkste trends in vele sessies. Het is een lijn die doorgetrokken kan worden sinds de start van dit jaar, toen we ook op de CES en het Mobile World Congress genoeg aandacht zagen voor draagbare tech.

06_Footer-Fitness