Google koopt foto backup dienst Odysee

Google heeft de foto backup dienst Odysee gekocht, dat meldt Odysee op haar website. De dienst zal samengaan met het team van Google+.

Het heeft er alle schijn van dat Google de dienst heeft overgenomen om de technologie in Google+ te integreren. Eerder werd al bekend dat Google zeer waarschijnlijk werkt aan een foto-app voor Google+ en het lijkt een logische stap om Odysee hiervoor te gebruiken.

odysee

Via Odysee was het al langer mogelijk om eenvoudig offline foto’s te delen met vrienden, iets wat zeer waarschijnlijk een belangrijke rol zal gaan spelen in Google+.

Odysee stelt gebruikers in staat om automatisch een reservekopie te maken van foto’s. In tegenstelling tot veel andere fotodiensten slaat Odysee de foto niet op via een cloud-oplossing zoals bijvoorbeeld Apple doet met iCloud. Met Odysee wordt de foto direct opgeslagen op je computer.

Odysee heeft alle gebruikers via een notificatie laten weten dat het de apps inmiddels al heeft verwijderd uit diverse appstores. De dienst zal overigens nog tot 23 februari blijven draaien, zodat alle gebruikers nog een reservekopie kunnen maken. Na 23 februari zal de dienst stopgezet worden en overgaan naar het Google+ team.

Het is niet bekend welk bedrag Google heeft betaald om de fotodienst over te nemen.