Google krijgt patent op Chromebook die zichzelf kan openklappen

Acer Chromebook Spin 11

Google heeft wel een erg interessant patent gekregen voor zijn Chromebooks. Het gaat om een scharnier met een motor, waardoor de laptop zichzelf kan openklappen. Je weet wel, voor als het openklappen van je laptop te veel moeite kost.

Het patent heet “Notebook Computer with Motorized Display Positioning” en is in de Verenigde Staten uitgegeven. Het idee is dat je op de bovenkant van de computer tikt en hij vervolgens zelf opengaat. Er wordt echter ook gesproken over een sensor die gebruikers vanaf een specifieke afstand kan detecteren en gezichtsherkenning, waardoor je scherm direct op de juiste hoek staat.

Lichamelijke beperking

Natuurlijk is dit wel een patent voor de meest luie mensen onder ons. Je laptop openen is immers niet een van de meest zware taken die je je kunt bedenken. Tenminste, zolang je geen lichamelijke beperkingen hebt. Voor mensen die dat wel hebben, kan dit een uitkomst zijn.

Zo wordt er in het patent zelf al gesproken over een camera die je kin kan herkennen. Daardoor krijgt de laptop direct een seintje dat het scherm verschoven moet worden totdat je hele gezicht in beeld is. Daardoor heb je een betere kijkhoek.