Google krijgt patent op het fabriceren van een slimme contactlens

Slimme contactlens van Google Life Sciences

Het is geen geheim dat Google werkt aan de ontwikkeling van een slimme contactlens, maar het proces zou wel eens in een stroomversnelling terecht kunnen komen. Het bedrijf heeft deze week het patent verkregen op het fabriceren van slimme contactlenzen, zo meldt WebProNews.

Het patent, dat een contactlens met geïntegreerde sensor en chip beschrijft, werd in september 2012 aangevraagd door Google. Uit het patent wordt niet geheel duidelijk voor welke toepassingen Google de contactlens wilt gebruiken. Afgaande op eerdere berichten richt het bedrijf zich voornamelijk op de medische wereld.

patent google

Vorig jaar werd bekend dat Google is gaan samenwerken met de Zwitserse farmaceutica gigant Novartis. De bedrijven zouden samen een slimme contactlens willen ontwikkelen voor diverse medische doeleinden.

Op dit moment is Google nog in gesprek met de FDA over een slimme contactlens die in staat is om het glucoselevel van personen te meten via het oog. Volgens het bedrijf is de sensor geïntegreerd tussen twee dunne lagen van de lens en bevat het een piepklein gaatje om traanvocht door te laten. Op deze manier kunnen diabetici meerdere malen per dag hun bloedsuikerspiegel checken zonder veel moeite te hoeven doen.

Google heeft laten weten niet in te gaan op vragen rondom het patent. Volgens een woordvoerder vraagt Google regelmatig patenten aan, maar worden lang niet alle patenten gebruikt.