‘Google laat je straks rekeningen betalen vanuit Gmail’

Google zou bezig zijn met de ontwikkeling van een speciale betaaldienst binnen Gmail. Hiermee zouden gebruikers voortaan rekeningen kunnen ontvangen en betalen vanuit Google’s e-maildienst, zo blijkt uit interne documenten in handen van Re/code.

Aangezien het merendeel van de rekeningen tegenwoordig via e-mail ontvangen wordt, zou Google hebben besloten om een betaaldienst te ontwikkelen waarbij gebruikers direct vanuit Gmail de rekening kunnen betalen.

Onder de naam Pony Express werkt Google samen met diverse bedrijven aan de ontwikkeling van de betaaldienst. De bedrijven zouden opvallend genoeg gespecialiseerd zijn in de traditionele manier van facturering via print.

gmail pay

Volgens de documenten dienen gebruikers diverse persoonsgegevens in te voeren zoals de naam, het adres en het BSN-nummer. Op basis van deze gegevens kan een derde partij de identiteit van een persoon vaststellen. In enkele gevallen zullen gebruikers ook hun creditcard-gegevens moeten verstrekken.

Op het moment dat een gebruiker is geverifieerd, is het mogelijk om rekeningen te ontvangen en te betalen via een speciale inbox in Gmail. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om te betalen via een creditcard of bankrekening. Daarnaast is het mogelijk om rekeningen door te sturen naar andere Gmail-gebruikers.

gmail

Volgens Re/code zal de nieuwe betaaldienst in het vierde kwartaal van 2015 worden uitgerold.