Google laat ook Android Wear-gebruikers hartslag uitwisselen in nieuwe update

Google blijft Android Wear uitbreiden met nieuwe features. De volgende update is alweer in aantocht, waarbij vooral opvalt dat de ontwikkelaars goed naar de Apple Watch gekeken hebben. Het techbedrijf zorgt namelijk voor nieuwe mogelijkheden om smartwatches met elkaar te laten communiceren.

Volgens Phandroid kunnen Android Wear-gebruikers straks bijvoorbeeld ook tekeningen, foto’s, stickers en berichtjes naar elkaar versturen. Daarnaast wordt ook de functie ‘Together’ toegevoegd aan Android Wear. Deze is te vergelijken met Digital Touch op de Apple Watch en laat gebruikers ook elkaars hartslag uitwisselen. Er is echter één groot nadeel: je kunt deze functie alleen gebruiken als je partner dezelfde wijzerplaat gebruikt.

android-wear-update-2015-07-13-03

De kans dat dat zo is wordt alleen maar kleiner, want de nieuwe update bevat ook een groot aantal nieuwe wijzerplaten. Als Wear-gebruikers op dit moment tikken op hun smartwatch, komen ze eerst in een menu terecht, waar ze verschillende settings kunnen aanklikken. De nieuwe update zorgt ervoor dat gebruikers met een keer tikken meteen de belangrijkste informatie te zien krijgen. Denk bijvoorbeeld aan je agenda of de weersvoorspellingen.

Wanneer de nieuwe update wordt uitgerold is nog niet bekend.