Google lanceert ‘Project Tango’: Eerste smartphone met hoogwaardige 3D-sensoren


Google heeft eerder vanavond Project Tango aangekondigd, een nieuw prototype smartphone beladen met 3D-sensoren. De telefoon is daardoor instaat om real-time zijn omgeving te analyseren en visualiseren. Google wil daarmee vooral een boost geven aan de innovatie van navigatie apps en games.


Hoewel Google recent nog Motorola van de hand deed, is het geenzins van plan om te stoppen met het ontwikkelen van nieuwe smartphone concepten. Zo komt er dus naast Project Ara ineens Project Tango uit de hoge hoed.

Project Tango was overigens – net als Ara – onderdeel van het takenpakket van Motorola, maar bleef na de overname achter bij Google. De Grote G presenteerde het concept nu samen met hardwarepartner Movidius als onderdeel van het Advanced Technology & Partners-team.

tango_phones De sensoren en camera’s die we in de 5″ smartphone van Google vinden zijn in staat om diepte, oriëntatie en positie te bepalen, waarmee er dus real-time een analyse en visualisatie van de omgeving van de smartphone kan worden gemaakt. Deze informatie kan vervolgens ook weer worden verrijkt.

Voorlopig hoeven we nog niet te rekenen op een variant van Tango op de consumentenmarkt. De komende maanden gaat Google de hardware beschikbaar stellen aan enkele honderden developers, om vanuit daar verder te gaan groeien. Diezelfde tactiek pas het bedrijf natuurlijk al succesvol toe bij hun slimme bril, de Glass.

cameras_tango