Google lanceert smartwatch in juni

De langverwachte smartwatch van Google zal, volgens CNET, in samenwerking met LG in juni gelanceerd worden. LG zal net zoals bij de Nexus smartphones de hardware aanleveren terwijl Google zich focust op software-design. De watch zal gepresenteerd worden op Google’s I/O conferentie in San Francisco.

De Google smartwatch wordt waarschijnlijk geïntegreerd met Google Now Voice Assistent (een stem-gestuurde persoonlijke assistent die geïnstalleerd is op alle nieuwe Android telefoons) en zoekfunctie. Deze zijn beiden ook de basis van de Google Glass. Verder wordt verwacht dat de smartwatch dient als Android accessoire en dus niet als stand-alone device.

Google is op dit moment een van de vele bedrijven die een smartwatch lanceert maar dat is niet verwonderlijk aangezien de marktwaarde van wearables in 2018 op 19 miljard dollar wordt geschat.

Samsung, de marktleider van het moment, presenteerde eerder dit weekend twee opvolgers van de Galaxy Gear die gelanceerd worden in april: de Gear 2 en de Gear Neo. Deze twee wearables draaien op Tizen, het alternatief op Android dat mede werd ontwikkeld door Samsung. Verwacht wordt dat ook Apple en HTC niet lang meer op zich zullen laten wachten en dit jaar hun smartwatches zullen lanceren.