Google maakt Home en Home Mini beschikbaar in Nederland

Google Home Mini

Google heeft zijn Google Home en Home Mini in Nederland beschikbaar gemaakt met de Nederlandstalige Google Assistent. De slimme speakers kun je nu al online bestellen en liggen vanaf 24 oktober in de winkel. De speakers maken het mogelijk om slimme apparaten in je huis aan te sturen met spraakopdrachten.

Met de Home en Home Mini kun je aan de hand van spraakopdrachten dingen opzoeken op het internet, je agenda checken, slimme lampen bedienen, timers en wekkers aanzetten en muziek en series afspelen. Dankzij Voice Match herkent het apparaat wie jij bent aan de hand van je stem. Handig als je met meerdere mensen in huis woont.

Zeg je “Hey Google” of “Oké Google”, dan gaan er vier lampjes branden. Daarmee geeft het apparaat aan te luisteren naar je vraag of opdracht. Volgens Google zelf gebeurt de detectie van deze woorden lokaal op het apparaat zelf, om de privacy te waarborgen. Met een schakelaar aan de achterkant van de speaker kun je de microfoons ook uitzetten.

149 euro

Zoals gezegd zijn er twee versies van de Home. De reguliere versie, die 149 euro kost, bevat high-excursion luidsprekers voor kraakheldere hoge tonen en diepe lage tonen. Ook is er de Home Mini, die 59 euro kost, die een stuk kleiner is en dus eenvoudiger te verbergen in je huis.

De twee speakers kun je nu bestellen bij Albert Heijn, Bol.com, CoolBlue, MediaMarkt en de Google Store. De speakers zijn te koop in het zwart, wit en koraal.