Google maakt omgevingsdata van Google I/O openbaar om zelf te analyseren

We schreven vorige maand al over het fascinerende project van Google, waarbij men tijdens hun jaarlijkse I/O event het congrescentrum wilde uitrusten met honderden Arduino’s en sensoren. De data die De Grote G gedurende het congres verzamelde is nu openbaar gemaakt en levert verrassende inzichten.

Gedurende het event werden liefst 525 Arduino’s met sensoren gebruikt om temperatuur, luchtvochtigheid, licht, druk (ofwel: voetstappen), beweging en luchtkwaliteit te meten. Elke 20 seconde werd de data teruggestuurd naar een centrale database.

Deze data kan nu worden opgevraagd met behulp van Google’s BigQuery webtool. Wanneer je aan de slag gaat met de data, zal je opvallen dat de individuele sets je veel vertellen, maar je pas echt achteroverslaat wanneer je datastromen gaat combineren: wat doet een meute mensen met de luchtkwaliteit of temperatuur? Hoe zien we de massa bewegen aan de hand van de lichtscores?

Google heeft zelf al een voorzet gegeven en laat hieronder zien hoe de sensoren bepaalde pieken gedurende de dag inzichtelijk maken, klik voor groter formaat. Wil je zelf aan de slag? Check dan de BigQuery tool!

Serenity of each Room total_steps