‘Google maakt slimme koptelefoon met ingebouwde spraakassistent’

Google zou werken aan een slimme koptelefoon met daarin een ingebouwde spraakassistent. Dat meldt 9to5Google, nadat het aanwijzingen vond voor de koptelefoon in de nieuwste versie van de officiële Google-app. Het apparaat draagt de codenaam Bisto.

De Bisto kun je gebruiken om de spraakassistent van Google, de Assistant, aan te spreken. Eenzelfde soort functionaliteit als de AirPods van Apple hebben dus. Bij de Bisto zou je dit kunnen doen met een speciale knop. Verder kan de koptelefoon notificaties van een gekoppelde smartphone kunnen voorlezen.

Officieel gezien is er nog niets bekendgemaakt over de koptelefoon met de Assistant. De spraakassistent is inmiddels wel ingebouwd in de meeste Android-toestellen en in de slimme speaker Home.

Google Home

Over de Home gesproken; Android Police stelt op basis van een bron dat er ook gewerkt wordt aan een kleinere versie van de speaker. Die moet de concurrentie aan gaan met de Echo Dot. De Echo Dot is een kleine speaker van Amazon die in Amerika veel verkocht wordt.

Over het algemeen presenteert de internetgigant in de herfst zijn nieuwe hardware, waaronder de Pixel-telefoons. Mogelijk worden dan de nieuwe apparaten waar het bedrijf aan zou werken ook onthuld.