Google maakt videobellen nog makkelijker met nieuwe app integratie

Pixel-2

Google kondigde vorig week een aantal nieuwe producten aan, waaronder twee splinternieuwe smartphones: de Pixel 2 en Pixel 2 XL. De tech-gigant maakt nu ook bekend dat ze een nieuwe functie in de toestellen willen integreren. De functie zou het bellen via een videoverbinding vergemakkelijken.

Duo app

De eigen app heet Duo en wordt geïntegreerd in de nieuwe Pixel-telefoons en in Android One-toestellen. Het bedrijf wil het met de nieuwe app makkelijker maken om in contact te komen met je familie en vrienden. Je kan met Duo namelijk direct vanuit je Telefoon, Contacten of Android Messages app videobellen. De nieuwe functie zit naast je gebruikelijke ‘bel’ en ‘bericht’ opties. De Duo app werd vorig jaar al uitgerold, maar wordt nu voor het eerst geïntegreerd in het toestel zelf waardoor je niet in een aparte app hoeft te bellen.

Het videobellen vindt over het algemeen plaats via ViLTE, de standaard voor videobellen via 4G. Als je provider dit echter nog niet ondersteunt, kan je ook via de Duo-app bellen op de Google telefoon. Google wil later nog een functie toevoegen, waardoor je een huidig audiogesprek met een druk op de knop door kan schakelen naar video. Deze upgrade is echter nog niet beschikbaar.

Android fabrikanten

De nieuwe Duo-app integratie wordt alleen op de Pixel, Pixel 2, Android One en Nexus toestellen toegepast. Google heeft namelijk geen controle over de toepassingen van andere fabrikanten zoals Samsung en Huawei. Het bedrijf wil de functie ook beschikbaar maken op andere Android toestellen en zegt in gesprek te zijn met de andere fabrikanten. Het is nog niet duidelijk hoe lang dit kan duren.