Shoppen? Google vertelt je hoe druk het op dat moment in de winkel is

Denk je een middag te kunnen shoppen of op zoek te gaan naar het perfecte Sinterklaascadeau, en dan blijkt de winkel vol te staan met mensen die hetzelfde dachten. Vervelend, maar iets wat je niet van tevoren kon weten, toch? Google heeft nu drie nieuwe functies waarmee je dat wel kunt weten, schrijft het bedrijf op haar blog.

De eerste nieuwe feature is een uitbreiding op ‘populaire tijden’, dat vorig jaar werd geïntroduceerd. Hiermee geeft Google aan wanneer het vaak druk is in een bepaalde winkel, bijvoorbeeld de supermarkt. Maar vanaf nu doen ze dat ook realtime, zodat je precies kunt zien hoe druk het ergens op dit moment is. De feature is beschikbaar in Google Maps.

Popular Times

Daarnaast kun je vanaf nu in Google Maps zien hoe lang mensen gemiddeld op een locatie blijven. Mocht het dus druk zijn, dan kun je ook beslissen om eerst even een kop koffie te halen als mensen gemiddeld een kwartiertje in de winkel blijven. Dan zouden veel mensen weg moeten zijn en is het dus mogelijk rustiger. Daarnaast weet je zelf ook hoeveel tijd je gemiddeld nodig hebt in die winkel en kun je op tijd vertrekken.

Een aantal winkels en restaurants hebben soms een paar uur waarin bepaalde afdelingen beschikbaar zijn of er speciale services zijn. Via Google kun je nu precies zien wanneer deze uren zijn, zodat je weet wanneer je naar een bepaalde winkel toe moet gaan. Dan kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

tijden