Google Maps gaat je waarschijnlijk helpen verkeersboetes te voorkomen

Als het aan Google ligt, wordt de kans erg klein dat je ooit nog een verkeersboete krijgt voor te hard rijden. De navigatiefunctie van de kaartenapp gaat namelijk hoe snel je hooguit op een weg mag rijden, met daarnaast waarschijnlijk hoe snel je op dat moment beweegt. De app kan je op die manier waarschuwen als je je niet aan de regels houdt.

De functie is nog niet beschikbaar, maar zit volgens Android Police wel al verborgen in de code van Google Maps. Daaruit blijkt dat de nieuwe optie standaard aan zal staan, maar dat gebruikers hem wel uit kunnen zitten. Wanneer Google de optie daadwerkelijk beschikbaar zal maken? Dat moet nog blijken. Er bestaat zelfs een kans dat het gaat om een kleine test voor specifieke testgebruikers, die nog moet bewijzen dat de optie de moeite waard is.

De nieuwe functie zou Google een nog betere routeplanner voor in de auto maken, die het serieus makkelijker zou maken om in het verkeer te navigeren. Je zou immers niet naar de borden hoeven te kijken om te zien hoe hard je mag – dit wordt dan gewoon in je auto aangegeven. Al vermoed ik dat je nog steeds een boete krijgt als Google er eens naast zit.